Om oss

Regnbågens förskola startade augusti 2017 av Månsson & Månsson Utbildning AB.

Vi erbjuder lärmiljöer som är trygga, inspirerande, varierande, lärorika och lustfyllda samtidigt som de är uppbyggda utifrån barnens intresse och behov. Engagerade pedagoger finns för att stimulera och utveckla barnen i alla deras lärandesituationer. Hos oss erbjuds barnen en vardag full med nyfikenhet och utmaningar.

Hos oss finns tre avdelningar med totalt 40-45 barn. Barngrupperna är indelade efter ålder. Man börjar som liten på "Molnet", växer upp och tar steget till ”Solen” för att så småningom avsluta som 5-6 åring på "Stjärnan". Vår strävan är att hålla barngruppernas storlek anpassad till våra lokaler.

Regnbågens förskola är Grön Flagg certifierad, vilket innebär att vi tematiskt arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling. Gå gärna in på vår Instagram för att se mer. 

Vi använder oss av Tyra- den kompletta förskoleappen för kommunikation mellan förskola och hem, läs mer på https://tyra.io/se/ 

Tillsammans med dig som vårdnadshavare strävar vi efter att ge ditt barn den bästa starten i livet. Vi tycker att det är viktigt att barn och vårdnadshavare trivs och känner sig trygga hos oss.
För att få det bästa för alla barn är det av stor vikt att det finns en öppen kontakt mellan vårdnadshavare och personal, vilket vi på Regnbågens förskola värdesätter högt. 
Varje vårtermin erbjuds ni ett individuellt utvecklingssamtal med ert barn i fokus. 
Regnbågen har ett verksamhetsråd där vårdnadshavare och personal träffas en gång per termin för att ni vårdnadshavare ska kunna få möjlighet att påverka ert barns vardag. 
Vi arrangerar två fixardagar om året, en på hösten och en på våren. Här hjälps vi åt och förbättrar barnens lärandemiljö och umgås under trevliga former. 
Vi har föräldramöte möte en gång per termin och här ges det information kring terminen, barnens utbildning och det ges tillfälle till allmänna frågor. Hjärtat på Regnbågen är köket där våra egna kokerskor tillagar all mat från grunden. Med en varierad matsedel får barnen prova på en mångfald av smaker med ekologiska varor så långt det är möjligt.
Varje dag lockas vi till bords av ljuva dofter.
Veckans matsedel kan ni ta del av på kökets Instagramkonto: koket_regnbagenDu som vårdnadshavare är alltid välkommen att delta i vår verksamhet. 

Titta gärna in och läs om vår Grön Flagg resa.