Om oss

Regnbågens förskola startade augusti 2017 av Månsson & Månsson Utbildning AB.

Vi erbjuder lärmiljöer som är trygga, inspirerande, varierande, lärorika och lustfyllda samtidigt som de är uppbyggda utifrån barnens intresse och behov. Engagerade pedagoger finns för att stimulera och utveckla barnen i alla deras lärandesituationer. Hos oss erbjuds barnen en vardag full med nyfikenhet och utmaningar.

Hos oss finns tre avdelningar med totalt 40-45 barn. Barngrupperna är indelade efter ålder. Man börjar som liten på "Molnet", växer upp och tar steget till ”Solen” för att så småningom avsluta som 5-6 åring på "Stjärnan". Vår strävan är att hålla barngruppernas storlek anpassad till våra lokaler.

Regnbågens förskola är Grön Flagg certifierad, vilket innebär att vi tematiskt arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling. Gå gärna in på vår Instagram för att se mer. 

Vi använder oss av Tyra- den kompletta förskoleappen för kommunikation mellan förskola och hem, läs mer på https://tyra.io/se/ 

Tillsammans med dig som vårdnadshavare strävar vi efter att ge ditt barn den bästa starten i livet. Vi tycker att det är viktigt att barn och vårdnadshavare trivs och känner sig trygga hos oss.
För att få det bästa för alla barn är det av stor vikt att det finns en öppen kontakt mellan vårdnadshavare och personal, vilket vi på Regnbågens förskola värdesätter högt. 
Varje vårtermin erbjuds ni ett individuellt utvecklingssamtal med ert barn i fokus. 
Vi arrangerar två fixardagar om året, en på hösten och en på våren. Här hjälps vi åt att förbättra barnens lärandemiljö och umgås under trevliga former. 
Vi har föskolemöte en gång per termin där det ges information kring terminen, barnens utbildning och det ges möjlighet till allmänna frågor. Hjärtat på Regnbågen är köket. Barn och vuxna ska serveras välsmakande och vällagad mat som uppfyller Livsmedelsverkets näringsrekomendationer. Våra kockar tillagar maten från grunden med råvaror av god kvalitet. På Regnbågen serveras en varierad kost där barnen får prova på en mångfald av smaker med ekologiska varor så långt det är möjligt. Måltiden ska vara en lugn och trevlig stund då barn och vuxna äter tillsammans. Barn som av olika skäl har behov av annan kost respekteras. 
Veckans matsedel kan ni ta del av på kökets Instagramkonto: regnbagenkoketDu som vårdnadshavare är alltid välkommen att delta i vår verksamhet. 

Titta gärna in och läs om vår Grön Flagg resa.